Zoeken
  • Viona Terleth

Boomers, Blacklivesmatter, Religies, Complot Theorie, oordelen zijn allemaal één pot nat!

Ik verwonder me dit jaar enorm over de polarisatie die gaande is. Laten we beginnen met het begin van dit jaar. Hoe we de naam Boomer met 140.000 stemmen in de Dikke van Dale kregen. En Boomer staat niet alleen voor de generatie uit 1941-1955, maar word ondertussen ook als scheldwoord voor iedereen uit elke generatie die maar enigszins niet voldoet aan de huidige denkbeelden. Hey Boomer, hoor ik mijn nichtje nog tegen mijn zus zeggen.


Blacklivesmatter komt voorbij, met als aanleiding een van de vele onvergefelijke incidenten tussen wit en zwart in de US. Discussies, zwarte leegtes vullen timelines, om duidelijk te maken hoe discriminatie in de wereld in stand wordt gehouden. Ik spreek erover met mijn kinderen aan de eettafel. Vertel over de aanleiding hoe dit eeuwen geleden is ontstaan. Predik liefde en gelijkheid aan hen. Mijn zoon zegt liefde zou een "superpower" in Brawlstars moeten zijn. Een dag later probeert hij op zijn manier op een speelplaats bij de MacDonalds een gesprek met zijn donkere speelmaatje erover te hebben. Hij wordt vanaf de kant door moeders uitgescholden voor racist. Luuk is 9.


Terwijl Corona ons sinds maart in de ban houdt, vliegen de wijzende vingers en oordelen ons allen om de oren. Eerst waren het de Brabanders en de skiënde elite, die zich niet konden inhouden, het virus het land inhaalden en al feestend de verspreiding veroorzaakten. Deze zomer Studenten en Millenials die opgehitst door de zomerwarmte samen de eenzaamheid van een lockdown wegknuffelden. Oh en vergeet ook niet de gereformeerde kerken die nog steeds met grote groepen al zingend samen komen. Iedereen wijst naar elkaar de schuldige van de verspreiding te zijn. En uiteindelijk verwijt Rutte het ons allemaal; koppig en eigenzinnig gedrag. En Ja! Ook ik voel me aangesproken hierdoor. Laat hem even lekker naar zichzelf kijken!


We hebben allemaal een mening. Een mening over de ander. Hoewel acceptatie aan elke talkshow tafel als belangrijkste kernwaarde voor verandering wordt genoemd, wordt deze nog steeds gericht op de ander. Accepteer je naaste, de bijbel zei het ook al. Maar ik ben van mening dat daar nog een stap voor zit. Wat dan??


Accepteer jezelf!


Hoe kijk jij eigenlijk tegen de wereld en met welke bril en waarheid? Sinds we "the Social Dilemma" hebben gezien weten we dat we allemaal onze eigen gepersonaliseerde waarheid krijgen voorgeschoteld. Complottheorie denkers hebben dus in essentie echt een andere waarheid dan ik. Wat betekend dan dat inzicht?


We zijn allemaal geboren als een blank canvas, maar door opvoeding, normen en waarden, ervaringen, traumatische gebeurtenissen etc creëren we onze eigen denkbeelden en overtuigingen. Dus de volgende keer wanneer jij een mening over de ander heb. Begin dan eerst bij jezelf. STOP en KIJK eens heel eerlijk naar jouw overtuigingen op de ander en accepteer dan dat ook in jou oordelen zitten. Ben jij nog steeds die pure pas geboren baby zonder oordeel en verwachtingen? Die verwonderend de wereld in kijkt? Wees eerlijk, heel eerlijk en begin met stap 1; veroordeel jezelf niet. Accepteer dat jij ook een geconditioneerd mens bent en dat jouw bewustzijn hiervan de weg is tot groei. En wanneer jij groeit, inspireer je!


Wil je praten over hoe je jouw bewustzijn kan vergroten, je overtuigingen kan accepteren en door groei je omgeving kan gaan inspireren, maak een afspraak met me. Dan gaan we samen op zoek en ontwikkelen jouw persoonlijk & inspirerend leiderschap!


Viona Terleth is een succesvolle Business Development Expert. Ze heeft een voorliefde ontwikkeld voor persoonlijke ontwikkeling en gelooft in de mantra: develop yourself, develop your business. Zij adviseert organisaties, voert interim opdrachten uit en coacht & traint ondernemers en business professionals op (persoonlijk) leiderschap.